utorak, 5. ožujka 2013.

Novi ciklus radionica-kompletan sirovi ručak 2

 
Drage i dragi moji, na posljednjoj radionici ste mi rekli da vam se jako sviđa koncept kompletnog ručka jer vam daje puno ideja za samostalne kreacije i kombinacije tako da nastavljamo u tom tonu. Polako nam stiže proljeće pa je vrijeme za nešto lakše obroke, no laganija hrana ne mora značiti isključivo salatice- a njih, sigurna sam i sami znate napraviti, kreativnost vam je do sada već u punom zamahu, ali možda vam nedostaje ideja za nešto konkretnije. Poput, naprimjer, čuvenog Carrot cake-a ili kolača od mrkve, ali ovaj put sirovog?!
 
 
Šalu na stranu, od slatkiša se ne živi (zašto, o zašto ne?) :-) pa će ova druga radionica, kompletni ručak na menu-ju imati slijedeće: Krem juhu od rajčica (jer vam se krem juha od gljiva na prošloj radionici jako svidjela pa evo jedne druge verzije, jednako ukusne), a koja vam ujedno može poslužiti kao inspiracije za neke druge slasne, guste juhe.


Potom ćete naučiti kako napraviti ukusne proljetne rolice od povrća, umotane u nori algu. To će se posebno dopasti onima koji su inače bili ljubitelji sushi-ja i na vaše veliko iznenađenje, primjetit ćete da vam riba uopće ne nedostaje. Glavna tajna ovih rolica krije se u prefinom umaku u koji ćete umakati svoje zdrave spring-rolice.



Mislim da primjećujete kako su jasne boje na ovoj slici, a to je zasluga mojeg dragog prijatelja i fotografa Tomislava Marića s kojim trenutno radim na fotografijama za svoju prvu knjigu recepata sirove hrane. Baš sam uzbuđena, oboje smo puni entuzijazma! Ma ne mogu odoljeti, evo još jedna Tomislavova fotka.
                             
 


Potom ćemo za glavno jelo svladati kako napraviti fine raw okruglice s dva preljeva, servirane na buketu salata. Za zasladiti se opet slijede dva recepta, no ovaj put nećemo raditi ništa čokoladno, nego voćno. Stiže proljeće pa treba misliti na laganije stvari ;-) Dakle, prvo voćni složenac u čaši-planiram jabuke, no pojavi li se neko drugo zamamnije voće, možda na koncu završimo na,...tko zna? A da konac djelo krasi, pobrinut će se (začinjeni) kolač od mrkve ili čuveni carrot cake koji ćemo zamirisati s cimetom, klinčićem, narančinom koricom, muškatnim oraščićem,.....mmmm, sve fino, a tako dobro i zdravo za nas!
                                                              
 


Opet se družimo u Medulićevoj 19 i to 21. ožujka u 11 sati ili po potrebi za zatvorene grupe po dogovoru. Kontakt broj je 098 238 799 ili na mejl aleksandrazarak@gmail.com
Veselim se i nadam skorom druženju. Garantiram da će sve biti ukusno i da ćete u proljeće zakoračati poletniji, lakši i puni veselja!
 

 
 




 

Nema komentara:

Objavi komentar